Entries

Az EFOP 3.2.14-17-2017-00008 Nyelvtanulással a boldogulásért – tanulók nyelvtudásának fejlesztése az EKE és a köznevelési intézmények együttműködésében projekt keretén belül a hevesi Eötvös József Református Oktatási Központ diákjai poroszlói tanulmányi k

Az EFOP 3.2.14-17-2017-00008 Nyelvtanulással a boldogulásért – tanulók nyelvtudásának fejlesztése az EKE és a köznevelési intézmények együttműködésében projekt keretén belül a hevesi Eötvös József Református Oktatási Központ diákjai poroszlói tanulmányi kiránduláson vettek részt.

A Tisza-tavi Ökocentrum ügyvezető igazgatója angol nyelven mutatta be Nekünk a mindössze 9 éves élményparkot és beszélt annak mindennapjairól. Előadásából megtudtuk, hogy maga az épület egy leszálló madarat szimbolizál, illetve azt is, hogy a poroszlói létesítmény Magyarország 4. leglátogatottabb állatkertje és itt található Európa legnagyobb édesvízi akváriuma. A prezentáció végére pedig angolul is megtanultuk a Tisza-tó és környéke jellegzetes állatainak – halak, madarak, kisemlősök – nevét.

Ezt követően egy angol nyelvű természetfilmet tekintettük meg a Tisza-tóról, amely mind a négy évszakon végigkísérte a táj élővilágának változásait. A 3D mozi után élőben is volt alkalmunk megcsodálni a folyó védett értékeit: 60 perces kishajós túrán vettünk részt, amelynek fénypontja a túravezetők által szervezett GPS-es kincskeresés volt. A játékot az ’ice birds’ csapata nyerte, de a nap során mindannyian felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk.

Köszönjük a lehetőséget és a profi szervezést! Nagyon jól éreztük Magunkat!

Read more

Az EFOP-3.2.14 “Nyelvtanulással a boldogulásért” pályázat keretében az utolsó tanórán kívüli programot, egy fantasztikus napot tölthettünk el a tanév soràn a pályázat megvalósításában résztvevő diákokkal. Angol nyelvű tárlatvezetés segítségével megcsodálhattuk a Baradla-barlang cseppköveit, majd országunk egyik legszebb várát tekintettük meg Füzéren. Diákjaink angolul eleveníthették fel történelmi ismereteiket és hallgathatták meg a vár történetét.

Köszönjük az EKE Anglisztika és Amerikanisztika Intézete Nyelvpedagógiai Műhelyének a pályázatban történő részvétel lehetőségét, a 3 év gazdag programjait. Külön köszönet Jezsoviczki Andreának a mai nap szervezéséért.

Read more

Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium

Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium

Iskolánk részt vesz az „EFOP 3.2.14-17-2017-00008 Nyelvtanulással a boldogulásért” projectben, így az egyetemmel közös szervezésben 25 lelkes fiatal számára nyári intenzív angol tábort tartottunk augusztus 24-28-ig. A gyerekek napi 6 órában csak angolul kommunikáltak, és az EKE remek szerkesztésű, autentikus tananyagát diákközpontú módszerekkel dolgozták fel. Mindkét csoport nyelvtanára remek hangulatú órákat varázsolt a nyári szünet utolsó napjaira, ahol a diákok nyelvi kifejezőkészségét, szókincsét, kreativitását, kritikus gondolkodását, problémamegoldó képességét és a csapatmunkában való sikeres részvétel képességét egyaránt sikerült fejleszteni. A diákok egyéni tanulási stílusuknak megfelelő tanulásmódszertani segítséget is kaptak Kurta Fruzsina és Kripkó Zoltánné tanárnőktől.

Read more

Image: 2020-10/1603698809_118653651-647976235832621-8193197748334869693-o.jpg

Kezdőoldal

Hírek

Projektek

Partnerintézmények

Kapcsolat